Kort geleden mocht ik een intensief traject van 3 maanden afsluiten met een manager van een servicedesk bij een grote ICT leverancier. Deze manager had een trauma opgelopen in zijn privé-leven wat een belemmerend effect had op het werk. Dit is de referentie die de manager voor mij schreef:

Beste Swier,

Zoals je weet was ik niet blij met je komst. Ik had hier niet om gevraagd en de reden waarom jij was ingezet baarde mij zorgen. Door een vervelende ervaring als gevolg van een privé situatie is er gekozen een coaching traject met jou in te zetten. Mijn zelfvertrouwen was inmiddels gezakt tot het laagste niveau.

Inmiddels zijn we 3 maanden verder en voel ik me sterker dan ooit. Ik heb ontzettend veel geleerd en ben anders naar mezelf gaan kijken. Iedereen kan groeien, ik heb nooit de illusie gehad dat ik het allemaal wel wist.

Jij hebt me weer in mezelf doen geloven en geleerd dat er soms dingen gebeuren die buiten je cirkel van invloed liggen. Sommige dingen overkomen je gewoon. Er moest iets doorbroken worden en dat is gelukt. Het was niet altijd makkelijk omdat je het bedrijf  en de juiste contactpersonen niet kende, toch is het je gelukt met af en toe hulp van de juiste mensen om succesvol te zijn. Jij bent oprecht geweest en hebt lef getoond. Jouw aanpak heeft gewerkt. Je wilde een moeilijke uitdagende klus, die heb je gekregen en het is je gelukt.  Chapeau! Mijn team en ik zijn hier beter van geworden!

Rest mij nog je te bedanken voor het mooie eindrapport.

Een tevreden coachee.

Rosmalen, 1 mei 2017.

Een tevreden Coachee, Een groot Telecom bedrijf
Bijgaand een referentie van Marcel Smits, die enige tijd geleden bij mij langs kwam. Ik heb met hem een intensief programma doorlopen. Dit is zijn referentie:

Een enkele keer in je leven heb je een helpende hand nodig. Mij werd Swier aangereikt.

Je moet het zelf doen maar dat luisterende oor, die spiegel en adviseur stuurt je geleidelijk weer de richting op waarbij de ratio en emotie weer in balans komen. Dat duurt even en pas achteraf begrijp je wat er met je gebeurde in die reis.

Men zegt dat je sterker uit die reis komt. Ik weet nog niet of dat zo is maar ik heb er alle vertrouwen in. Swier bedankt!

Marcel Smits
Den Bosch

1 april 2016

Marcel Smits

Bijgaand een referentie van Kris van der Hart, die vorig jaar bij mij langs kwam met een hulpvraag. Dit is zijn referentie:

Een tip van een vriendin bracht mij bij Swier. Ik zat midden een bizar rouw- en verwerkingsproces, waar ik geen grip op had en dat mijn leven volkomen ontregelde. Ik had gelukkig wel het besef dat ik het niet alleen kon oplossen.

Nu, vele sessies later, dank ik Swier voor zijn kennis en compassie. En voor zijn geduld. Ik begon vol boosheid, woede en wantrouwen aan het traject, maar met veel invoelend vermogen heeft hij mij de handvatten aangereikt om mijn angsten te ontmantelen en om mijn belemmeringen te slechten. Vervolgens heeft hij mij heel doelgericht mijn eigen talenten laten (her)ontdekken en liet daarmee ook mijn geloof in een nu en in een toekomst groeien.

Tijdens face-to-face sessies en via FaceTime gesprekken leerde ik werken aan een nieuw evenwicht en aan nieuwe doelen. Dat ging met vallen en opstaan, maar ook gesterkt door de goede persoonlijke band die inmiddels was ontstaan, ben ik op een nieuw niveau beland. Een next level met nieuwe kansen en met nieuwe uitdagingen. Het voelt nog wat onwennig, maar het leven lonkt weer veelbelovend. Ik heb zicht op een nieuwe horizon, dankzij de ondersteuning van Swier.

Amsterdam, 16 november 2016

Kris van der Hart

Bijgaand een referentie van een medewerker inkoop van Enexis, die graag een stap vooruit wilde maken in haar werk. Inmiddels is deze medwerker gepromoveerd tot inkoper. Dit is haar referentie:

Het coachingstraject is enorm goed bevallen. Swier heeft echt het beste uit mij naar boven gehaald en mij bewust gemaakt van de sterke kanten die ik heb. En hoe ik deze sterke kanten volledig in kan zetten.
Het mooie van zijn manier van coachen is dat hij niet een specifiek gedrag oplegt, maar dat ik helemaal mezelf kon blijven en dus vanuit mijn eigen kracht handel.

Den Bosch, 21 januari 2016

Inkoop medewerker, Enexis

Zojuist ontving ik een referentie van iemand die anoniem wil blijven, maar hij heeft wel een prachtige referentie voor me geschreven. Elk traject is weer anders, en ik ben zo blij dat ik ook hier weer een tevreden coachee aan het woord kan laten:

Via goeie vrienden ben ik in contact gekomen met de methodiek van Swier. Zelf heb ik een bewuste keuze gemaakt om met een manspersoon als coach mijn traject in te gaan. Daar heb ik met Swier – vrijblijvend – 2 gesprekken over gehad (telefonisch en live). Dit had ook te maken dat ik enerzijds nog niet een concreet doel kon omschrijven en anderzijds wat neutraal tegenover het idee van de methodiek stond en soms ook nog wel eens sta.

In feite hebben wij – hoewel er een 7 weeks traject als kader staat aangegeven – in het begin meer tijd genomen om het doel te beschrijven en de ijkpunten aan te geven om daarmee ook de focus en de voortgang te behouden; we willen nl. beiden resultaat. Ik als coachee met mijn doelstelling en vraag, maar ook Swier als coach die jou dit doel mede wil laten bereiken door – naast de methodiek – zijn oprechte aandacht en inlevingsvermogen dat hij ten toon spreidt. Het meer tijd nemen (en krijgen) in het begin van het traject, heeft wel geleid tot meer effectiviteit, inzicht en resultaat aan het eind van het traject.

Swier is ook bereidwillig om even buiten het ‘vaste’ traject een steun te zijn of te spiegelen, en heeft duidelijk het beste met je voor. Ik zelf heb zowel de face-to-face gesprekken als ook de Skype gesprekken (als onderdeel van de methode) met elkaar, als zeer prettig, vertrouwd, ondersteunend en doelmatig gevonden.

Was het traject nu altijd rozengeur en maneschijn ?….Neen, je hebt je dips en twijfels maar juist die golvende beweging -en bij mij opgaand- helpt je in het alert blijven op dat wat je ook wil bereiken. En hoewel voor mij persoonlijk, gebied nog steeds een niet altijd even geheel te omvatten gebied is, heeft de combinatie van deze methodiek, het stellen van doel & definiëren van ijkpunten, het gerelateerde dagelijkse korte ‘huiswerk’ voor je eigen focus én het goede persoonlijke contact tussen ons, geresulteerd in een duidelijke structurele stap voorwaarts voor mij én de herkenning om verdere stappen vooruit te blijven en kunnen zetten.

Ik ben blij dat ik het gedaan heb.

Amsterdam.

Man, eind 40., Your Content Goes Here

Vandaag heb ik een traject afgesloten met Jacqueline Dalinghaus – van Wietmarschen. Dit was een heel bijzonder traject, omdat we in de standaard zeven weken die hiervoor stonden, feitelijk twee trajecten hebben gedaan. Ik ben dan ook reuze trots op, en dankbaar voor de manier waarop Jacqueline haar traject(en) hieronder beschrijft, maar nog het meest op haar inzet die een geweldig resultaat heeft opgeleverd.

Op een moment in mijn leven dat ik worstelde om mij los te maken van het verleden en ik dolgraag een nieuwe start wilde maken, wees een goede vriend mij op de methode bij Swier Miedema. Ik besloot maar eens te gaan kennismaken, wat al veelzeggend was voor mijn bereidheid om me open te stellen voor nieuwe dingen, want de vage en zweverige omschrijving van de techniek had ik eerder in mijn leven absoluut naast me neergelegd met mijn tot dan toe extreem rationele instelling.

Al bij het kennismakingsgesprek begon het bij mij te kriebelen: met mijn verstand geloofde ik nog helemaal niets van deze bijzondere techniek, maar ik kon niet tegenhouden dat ik wel met heel mijn hart hoopte dat het waar was. Ik wilde loskomen van alle verdriet en zorgen uit het verleden en weer kunnen genieten van het leven. Ook wilde ik een nieuwe levensbestemming vinden, nu ik erachter was gekomen dat mijn prioriteit bij mijn gezin lag en ik nooit meer wilde terugkeren naar de stress en de hectiek waar ik 26 jaar lang in de industrie in had gezeten.

Toen ik in de week na het kennismakingsgesprek, waarbij de techniek al op me werd losgelaten om wat blokkades in mijn elektromagnetisch veld op te heffen, tijdens een rondje fietsen door de bossen en velden ineens besefte dat ik niet piekerde over de problemen van mijn kinderen, werd mijn hoop op succes aangewakkerd. Als dit door de methode werd veroorzaakt, dan wilde ik wel uitproberen wat er nog meer mogelijk was. Tenslotte beloofde Swier precies datgene waar ik naar hunkerde. Ik wist al jaren wat ik wilde, maar het lukte me niet, hoe hard ik het ook probeerde. Dus ik besloot een sprong in het diepe te nemen en me over te geven aan een traject van zeven sessies.

En tot mijn verbazing kreeg de methode wel voor elkaar wat ik wilde:

– Er kwam zoveel rust in mijn hoofd: als ik ontspanning opzocht waren de zorgen weg, als ik veel te doen had voelde ik de taken die nog gingen komen niet als een last op me drukken, als er iets onverwachts gebeurde met de kinderen was er geen paniek meer.

– Ik kon weer genieten van het leven, ging weer zingen en neuriën en zag steeds meer details in de natuur.

– Ik maakte grapjes en kon enthousiaste gesprekken voeren. – Ik maakte positieve toekomstplannen: een pup nemen, weer met pianolessen starten.

– Ik ontdekte dat ik een boek wilde schrijven, gebaseerd op mijn dagboeken.

Toen ik halverwege het traject al mijn doelen al had bereikt vond ik het wel jammer dat het voorbij was, maar Swier zei: zullen we er nog een schepje bovenop doen? Ik had tenslotte al betaald voor zeven sessies. En hij hielp mij een nog ambitieuzer doel te formuleren en deze keer hield ik me niet in, ik haalde alles uit de kast om te beschrijven wat ik wilde bereiken.

En wat er toen gebeurde met mij is met geen pen te beschrijven. De inzichten stroomden bij me binnen in een tempo dat niet was bij te houden. Mijn bewustzijn kreeg nieuwe dimensies en wat ik in mijn leven wilde bereiken stond me steeds helderder op het netvlies. En toen ik eraan toe was introduceerde hij nieuwe denkbeelden die het nooit gered zouden hebben met mijn oude vooroordelen, maar die me nu stimuleerden een totaal ander mens te worden.

Na dit tweede traject:

– Kon ik eindelijk bevatten dat de vervelende dingen die ik in mijn leven had meegemaakt niet speciaal gebeurden om mij te pesten en kon ik ze loslaten.

– Vond ik een bron van geluk binnenin mij die niet afhankelijk is van mijn omstandigheden.

– Kon ik beslissingen nemen waarbij ik mijn hart volgde.

– Voelde ik een overweldigende liefde en vergeving voor mijn bijzondere kinderen, waardoor ik eindelijk een succesvolle aanpak in hun begeleiding ontdekte.

– Kon ik iedereen die ik tegenkwam, de wereld, het lot, het leven en tenslotte mijzelf alles vergeven.

– Kwamen de kansen om mijn leven anders in te delen zomaar vanzelf op mijn pad.

Nu kan ik met trots en dankbaarheid zeggen dat ik alle gebeurtenissen uit het verleden heb aanvaard, dat ik mijn passie gevonden heb en met zelfvertrouwen en een nieuwe drang om warmte en liefde te verspreiden door het leven ga. Swier heeft werkelijk mijn leven gered.

Hij heeft me niet als een drenkeling uit het water gehaald, maar me gewezen waar ik heen moest zwemmen. En toen ik me bevrijd had uit alle netten van mijn verleden en als een vrije vis door het water schoot, mocht ik nog verder.

Toen heeft hij me leren vliegen.

Dankjewel, Swier.

1 oktober 2014

Jacqueline Dalinghaus-Van Wietmarschen, Your Content Goes Here

Op 13 augustus 2014 sloot ik een traject af met een coachee die graag anoniem blijft. Ik ben erg blij met deze referentie die deze persoon met zorg heeft samengesteld. Bijgaand de referentie:

Swier’s aanpak.

Half augustus heb ik met een goed gevoel mijn traject bij Swier afgesloten. Ondanks dat ik in eerste instantie sceptisch stond over de methode, heeft het zich in de loop van de sessies zeker bewezen. Het leek mij gezond dat er willekeurige gespreksonderwerpen aan onze sessies werden toegevoegd. Maar meer en meer kwam ik er achter dat ze helemaal niet willekeurig waren, de opkomende thema’s waren juist stuk voor stuk actueel of voor mij nodig om eens te onderzoeken.

Zonder Swier had ik dit nooit kunnen doen en was ik nooit zo ver gekomen. Zijn enorme vertrouwen in mij en in het traject wat ik doorliep, gaf mij steeds weer moed. Swier bereidt elke sessie grondig voor, zodat we snel to the point kwamen. Ik heb bewondering voor zijn coachingsvaardigheden om tussen de regels door te luisteren en te lezen. Hij gaf mij inzichten en analyses terug en bevestigde wat ik zelf al zag. En zo leerde ik hoe ik zelf in elkaar zit en vooral hoe ik voortaan zelf mijn eigen thema’s kan aanpakken.

Anoniem, Your Content Goes Here

Mijn professionele vriend en ex-collega Jurjen Roels heb ik begin dit jaar kennis laten maken met mijn methode. Dit is de feedback die hij me gisteren bij wijze van verrassing toestuurde:

In januari van het afgelopen jaar heb ik kennis gemaakt met Swier’s methode. Oud-collega en professionele vriend Swier gaf een demonstratie. Geïntrigeerd als ik was door de passende feedback heb ik een aantal sessies met Swier gehad. Doel: fysiek en geestelijk in balans komen. Ik heb een aantal sessies gehad met Swier en gegraven in een aantal issues. Op een bepaald moment voelde het als: „en nu is het genoeg.” We zijn toen met de sessies gestopt. Het lijf was nog niet in balans, dat had nog hersteltijd nodig. Maar de zaken waar ik mee speelde waren veel minder aanwezig. Ik merk nu, een aantal maanden later dat ik een aantal dingen veel meer heb kunnen loslaten en dat het lijf langzaam in balans komt, waardoor ik kan sporten en door gewichtsreductie wellicht echt eens in balans kom. Vooral bij tegenslag merk ik het verschil. Uiteraard doet tegenslag nog wel wat met me als mens, maar de oude patronen zijn verdwenen en ik kan meer en meer leunen op het gevoel dat het vanzelf wel goed komt. In de praktijk heb ik dat ook mogen ervaren. Een opdracht werd voortijdig gestopt. De dag dat ik het los liet, kwam er een offerte-aanvraag binnen (die ik ook gewonnen heb). Het loslaten en vertrouwen kostte me veel minder moeite dan voorheen. Ik vind de aanpak verfrissend en het blijft intrigeren.

13 augustus 2014.

Jurjen Roels, Your Content Goes Here

Begin dit jaar heb ik Studiekeuzecoach Thecla Molijn begeleid in een traject. Ik ben heel blij met en trots op haar referentie.

Met Swier heb ik een bijzonder traject doorlopen. Bij een demo van zijn methode werd ik onmiddellijk getriggerd, omdat er tekst op het scherm verscheen, die mij zo paste dat ik verbaasd was. Het was de move voorwaarts die Swier het traject toedichtte, die mij deed besluiten het proces aan te gaan.

Al na enkele sessies voelde ik mij goed; ik was opgelucht en vrij na vier pijnlijke en verdrietige jaren: zowel in mijn lijf als in mijn emotie leek schoon schip te zijn gemaakt.

Echter, wat ik dacht achter mij gelaten te hebben, haalde de aanpak feilloos terug en ik leek weer bij af te zijn beland; er zat nog van alles in de zogenaamde ‘herbeleving’ die echt een blokkade op dieper niveau vormde. Wij waren er dus niet na zeven sessies. Ik voelde mij aardig bezwaard, maar Swier hield vast aan zijn principe dat iedere cliënt tevreden en gegroeid zijn oorspronkelijk en doelstellende uitspraak moet ervaren.

Ik heb dat als een zegening ervaren; stress of schuldgevoel is niet wat je wilt hebben tijdens een dergelijk traject. En telkens was ik verrast wat er speelde in mijn informatieveld. Swier durfde daar vragen over te stellen en vooral door te vragen. Dat is voor iemand die zelf coach is, erg prettig: de coach kreeg nu de vragen en die kon zijn verhaal doen.

Stukje bij beetje ‘informeerden’ wij ons naar de fase die als vanzelfsprekend het sluitstuk was van het traject. Ik ben weer oké, echt oké, en ben dankbaar voor de integere, steunende en deskundige begeleiding van Swier. De ondersteunende informatie die wekelijks naar mij toe kwam, was bijzonder en positief. Ik heb ervaren dat de grond van ons gedrag, onze basis, ten diepste vervat is in onderstaande zin:

Ik aanvaard mijzelf zoals ik ben met dankbaarheid en liefde.

Het leren aanvaarden van jezelf is nog wel een klus, maar werkt bevrijdend. En ik ben ervan overtuigd, dat daar bergen mee verzet worden. De diepte van de methode die tot op het bot gaat–waaraan je niet moet proberen te ontkomen!- heeft mij aangesproken en terecht, blijkt nu. Schouders naar achter, rechtop en zo de wereld instappen.

Ik wens Swier een bloeiende praktijk toe met zijn methode; Swier is serieus, precies en betrokken en dat maakt het gemakkelijk je aan hem en aan zijn methode toe te vertrouwen.

19 juni 2014

Den Haag en Bussum

Begin mei bood ik Hester Morsdorf een Ervaringssessie aan omdat zij toen mijn 750ste volger werd op Twitter. Die heeft ze op 30 mei bij mij thuis gehad. Dit is de referentie die ze daarop spontaan schreef, ik had haar daar niet om gevraagd.

30 mei 2014 heb ik een ervaringssessie bij Swier mogen beleven.

Deze sessie werd mij door Swier gratis aangeboden, omdat ik zijn 750e volger op Twitter was. Hoe mooi kan het leven zijn!

Ik had nog nooit gehoord van of gelezen over de methode en heb Swier’s website er op nagekeken. Al snel raakte ik geïntrigeerd door deze, voor mij onbekende, methode. Na de basisinformatie over de methode te hebben gezien, besloot ik al snel niet verder te lezen. Niet helemaal ingelezen, kon ik de ervaringssessie open en onbevooroordeeld (positief of negatief) beleven, zo redeneerde ik.

Aangekomen bij het huis van Swier en zijn vrouw Josje werd ik door beiden warm onthaald. In deze mooie, plezierige omgeving voelde ik me al snel op mijn gemak. Swier gaf me uitgebreid uitleg over de methode en over wat de sessie in zou houden. Op zijn eigen rustige en sympathieke manier ging Swier in op mijn vragen.

Net als de meeste mensen heb ook ik bepaalde reactiepatronen die ik graag anders zou zien. Tijdens de ervaringssessie werd al snel duidelijk waar mijn knelpunten liggen en kreeg ik, indirect, advies over hoe hier mee om te gaan. Indirect, omdat Swier mij niet ‘opdroeg’ of vertelde hoe ik e.e.a. zou kunnen doen, maar middels 2 korte zinnen werd mij een boodschap gegeven via het speciale programma. Met enige verwondering en verbazing over hoe de ‘diagnose’ en boodschap tot stand kwamen, liet ik het allemaal tot mijn doordringen.

De eerste dagen na de sessie met Swier was ik moe en had hoofdpijn, maar voelde mij eigenlijk opperbest. Nu, ruim een week later, begrijp ik een beetje hoe ‘werkt’ en kan ik niet anders zeggen dan dat ik niet weet hoe, maar dat er wel degelijk een verandering in mij heeft plaatsgevonden. Ik heb meer energie, ben positiever gestemd en heb meer vertrouwen!

Swier, heel erg bedankt voor deze bijzondere ervaring met zeer prettige ‘bijwerkingen’.

Graag tot ziens! Vriendelijke groet, Hester Morsdorf

PS: Lees vooral ook de andere referenties op deze site. Hierdoor wordt beter duidelijk wat de methode is en wat het voor jou kan betekenen. Ik ben enthousiast en kan en zal het iedereen aanraden!

Hilversum, 10 juni 2014

Hester Morsdorf, Orange Monday Centers

Kort geleden heb ik Clasine van Staveren begeleid in haar traject. Dit is wat zij schreef als referentie:

Terugkijkend op het coachen met Swier kan ik vaststellen dat ik heel erg ben gegroeid. Alhoewel ik mij er bij de start niet goed een voorstelling van kon maken, was ik wel heel nieuwsgierig geworden door vele positieve berichten.

Samen met Swier ben ik toen op reis gegaan naar mijn heden, verleden en toekomst. Achteraf gezien was ik onbewust vastgelopen. Dit werd duidelijk zichtbaar gemaakt door de processen. De onzichtbare knelpunten transformeerden zich in nieuwe inzichten.

Het heeft mij geholpen mijn angsten te verminderen en te gaan staan voor wie ik ben. Het is verbluffend om te zien hoe blokkades worden omhoog gehaald en doorbroken. Het is een confronterend proces en zet aan tot nadenken. Ik ben hierdoor zeker meer in mijn kracht gekomen.

Kort samengevat: het heeft mij geholpen om een nieuwe denkwijze te vormen en durf mezelf en anderen nu kritische vragen te stellen.

Dank je wel Swier.

Brielle, 26 mei 2014.

Clasine van Staveren, Your Content Goes Here

In februari en maart 2014 mocht ik Rinske Donkervoort begeleiden in haar coachingtraject. Dit is haar referentie over dat traject.

De aanleiding om naar Swier te gaan was dat ik vastliep in mijn leven. Ik bespeurde een drempel waar ik niet overheen kwam. Tegelijkertijd voelde ik ook dat deze hindernis mij belemmerde in mijn leven. Via familie ben ik bij Swier terecht gekomen: eerste kennismaking met Swier was een zeer prettige en aangename ontmoeting.

Daaropvolgend zijn wij het programma gestart. Als snel kwam ik een rollercoaster van emoties terecht. Emoties die ik niet eerder heb gehad. Na een behoorlijk dieptepunt was er, met begeleiding van Swier, alleen nog maar een weg naar boven.

Inmiddels heb ik een betere kijk op mezelf gekregen, weet hoe ik in elkaar steek en daardoor ‘anders’ sterk ben geworden: mét ruimte voor emoties, anderen om hulp durven vragen en meer van mijzelf laten zien.

Ik ontvang nog steeds wat ik geef…en ik geef nu anders dan voorheen en wat ik daarvoor terugkrijg helpt mij verder.

Dankjewel, Swier.

18 mei 2014

Rinske Donkervoort, Your Content Goes Here

De afgelopen periode heb ik Tako Hofstra begeleid in een coachingtraject. Dit is de referentie die hij daarover aan mij verstrekte. En dan ben ik toch wel weer erg trots op hem en dankbaar voor de referentie.

Sommige mensen kunnen het beste in je naar boven halen. Weet niet of het nu alleen door Swier’s aanpak is door altijd alles positief te benaderen, of door de aanpak, maar het resultaat is verbluffend. Zelf hanteer ik de spreuk: het onbesprokene bespreekbaar maken. Swier maakt het onbewuste bespreekbaar en daardoor hanteerbaar. Dat is voor je persoonlijke ontwikkeling oneindig veel belangrijker. De inzichten die je dus in jezelf meedraagt, maar alleen niet bewust bent. Het zit reeds in jezelf en je moet het ook zelf exploreren. Wonderlijke ervaringen meegemaakt tijdens het traject. En toeval wordt geleid door energie/aandacht. Ik wens dat anderen ook door Swier deze inzichten verwerven.
Swier, bedankt!

Utrecht, 1 april 2014

Tako Hofstra, Segment

Begin vorig jaar heb ik Hilde Schumacher gecoacht d.m.v. Coaching. Zij was één van de mensen die ik in mijn opleidingstraject heb meegenomen. Kort geleden ontving ik haar referentie over dat proces. Ik ben haar dankbaar voor haar mooie referentie.

Tijdens een periode in mijn leven waarin ik behoorlijke in onbalans was, heb ik bij Swier een coachingstraject gevolgd. Zonder dat ik echt heb begrepen hoe het werkt en ik af en toe zeer sceptisch was, voelde ik wel dat het werkte. Op een diep, lastig te verwoorden niveau. Ik werd geraakt, geprikkeld, bewogen. Niet alleen door Swier zelf als liefdevolle en inspirerende coach. Ook door hetgeen ik inhoudelijk terugkreeg uit de sessies. Ik zag mezelf stappen maken die eerder onmogelijk leken. Ik was in staat een vernieuwd fundament te bouwen en voelde mij gesteund vanuit een breed perspectief. Inmiddels is de balans in mijn leven terug en ben ik weer in staat een pad voor mezelf te creëren, te genieten van het leven, te geven aan anderen. Het leven is mooi.

Amstelveen, 6 maart 2014

Hilde Schumacher, Your Content Goes Here

Afgelopen week sloot ik een traject met Karin Ricken af. Karin is een ervaren docent en manager in de jeugdzorg. Toch gingen er een aantal dingen niet goed in haar leven. De onderstaande referentie ontving ik gisterochtend. En dan weet ik even niets meer te zeggen.

WasmerkHet meeste vuil is met een simpel wasje te verwijderen . Hardnekkig vuil in de ziel zit zó vast dat er iets zwaarder “waswerk” nodig is. Ik ben in de was geweest. En heel goed ook. Alle programma’s doorgelopen.

Na 17 jaar onderwijs in allerlei rollen wilde ik de inmiddels verstikkende comfortzone verruilen voor iets anders. Ik nam ontslag, had op 1 januari niks meer te doen. Heerlijk. Even uitrusten en heel snel vond ik een andere uitdagende baan in een voor mij volledig nieuwe sector. En ik vond het allemaal zo stoer dat ik dat durfde, deed en verder ging met iets nieuws…

Ik ontdekte dat ik helemaal niet zo’n durfal was als ik dacht. Viel wel even tegen voor een “tough girl”.

Ik kreeg last van het besef dat al mijn tactieken die ik gewend was succesvol toe te passen om mezelf overal en altijd te redden, niet meer het resultaat hadden waar ik op rekende. Ik kreeg allerlei signalen van mijn directe omgeving, mijn werkomgeving en mijn lichaam, dat het uit was met de pret.

Alle stadia van het fenomeen angst, van blokkeren, overschreeuwen tot vermijden kwam ik tegen. Het lukte mij niet meer om hier een leefbare draai aan te geven. Ik wilde dat ook niet meer. Ik wilde dit veranderen. Ik wilde graag groeien in plaats van steeds tegen dezelfde elementen aanbotsen, opstaan, en verder gaan. Hoe dat moest, wist ik niet. Via het netwerk van mijn man kwam ik bij Swier terecht. Een slimme meneer met een groot inzicht, echt oprechte interesse, goed gevoel voor humor en een zuivere drive om iets voor mensen te willen en kunnen betekenen. Swier is een innemend persoon, luistert naar je en is heel toegankelijk. Het vertrouwen was er heel snel (wat uniek is voor mij).

Met Swier aan mijn knelpunten werken heeft mijn leven veranderd. Zijn zeer interessante kennis van coaching, heeft voor mij bewezen dat hij een zeer effectieve methode heeft om snel doelgericht aan de slag te gaan met allerlei belemmerende kwesties waarbij het hele “mens zijn” aan de orde komt. Het is vooral niet zo dat het makkelijk is. Het is keihard werken, kan soms heel confronterend zijn en het zet je totaal in beweging.

Ik ben weer heel. Ik ben blij met mezelf, heb zelfvertrouwen. Ik heb geen blokkerende angsten meer, ik heb opgeruimd en muurtjes afgebroken.

Ik heb zoveel meer plezier en rust gekregen in mijn leven. Bang voor een terugval hoef ik niet te zijn, want ik weet nu dat je een zijden truitje op fijnwas-programma wast. Handle with care and love. Die belofte heb ik mezelf gemaakt.

Breda, 21 februari 2014

Karin Ricken, Your Content Goes Here

Afgelopen nazomer heb ik Lodi Planting één demonstratie gegeven van mijn methode. Later heb ik hem één of twee keer nog een “boost” gestuurd. Gisteren belde hij me weer op om opgetogen verslag te doen wat hem het afgelopen halfjaar allemaal was overkomen. Ik heb gevraagd of hij bereid was een referentie voor me te schrijven. Dit was zijn reactie:

Op een event van HR University ben ik in contact gekomen met Swier en zijn methode. Hij vertelde er toen kort over en dat maakte me nieuwsgierig. Hierop volgend maakten we een afspraak en legde hij me de principes van zijn methode op een toegepaste manier uit. Hij gebruikte mij als voorbeeld. Hij liet de het apparaat zijn werk doen en er kwamen een aantal uitkomsten uit. Met de gekregen informatie ga je aan de slag. Hoewel wat kun je doen met de informatie? Feit is dat je je bewust wordt van jouw belemmeringen. Je weet eveneens waar mogelijke oplossingen kunnen liggen. Middels een aantal telefonische contacten met Swier hielden we elkaar op de hoogte. Ik van mijn ontwikkelingen. Hij met nieuwe inzichten op basis van de metingen. Nu ruim een half jaar later is er bijzonder veel gebeurd op zowel privé als professioneel vlak en daar voel ik me goed bij. Ik heb het idee dat 2014 mijn jaar gaat worden. Eerlijkheidshalve weet ik niet of dit nu door de methode komt. Feit is wel dat ik hierdoor meer openstond of oog had voor mijn belemmeringen en naar een oplossing heb toegewerkt. Ik ben er nog niet helemaal, maar alles voelt nu een stuk beter! Bedankt! 2012-08-06-12.00.07

Wereld, 17 februari 2014

Lodi Planting, Lodi Planting

In oktober en november heb ik Simone Kuiter van For Love And Grow mogen begeleiden. Dit is de referentie die zij mij toestuurde:

“De persoonlijke sessies met Swier Miedema hebben mij geholpen om mijn eigen plek in de wereld in te nemen en de angst weggenomen om te gaan staan voor wie ik ben en wat ik te brengen heb in de wereld. Vanuit mijn plek kan ik de relaties en middelen aantrekken die mij helpen te blijven ontwikkelen en anderen te dienen op hun pad van zelfverwezenlijking.”

Amsterdam, 30 december 2013

Simone Kuiter, For Love and Grow

De afgelopen tijd heb ik Ron van de Water van Learnworks begeleid. Ron is een collega ondernemer die ik al heel lang ken, hij heeft zelfs voor een deel aan de basis van de ontwikkeling van het StrengthManagement concept gestaan. Hij wilde een aantal zaken uit zijn verleden verwerken, en wilde wel eens weten of mijn aanpak hem kon helpen. Onderstaand de tekst van zijn ervaring:

Swier heeft met het systeem een unieke methodologie in huis om mensen en organisaties van problemen af te helpen die zij zelf niet kunnen oplossen. Swier voegt zelf veel aan de methode toe. Hij is als consultant zowel initiatiefrijk als analytisch en hij is zeer dienstbaar, eerlijk en open. Swier zal u daadwerkelijk verder kunnen helpen!

Berlicum, 30 november 2013

Ron van de Water, Learnworks

Afgelopen vrijdag heb ik een traject met een business consultant afgerond. De vraag die hier naar boven kwam was een vraag om zo snel mogelijk een baan te vinden. Dat is na vier weken gelukt. toen hebben we als kers op de taart nog een ander aspect van de coachee opgepakt. Aan het einde van het traject vraag ik de coachee altijd om zijn evaluatie in te vullen. In dit geval mocht ik het op mijn website gebruiken van hem onder de voorwaarde dat hij anoniem kon blijven. Onderstaand vind je zijn reactie.

Wat heb je bereikt ten opzichte van je doel? Hoe kijk je terug op het traject? Wat hebben anderen je verteld over wat hen opvalt over hoe je nu bent? Hoe voel je je nu?

[blockquote]Het belangrijkste dat ik bereikt heb door het volgen van de sessies, naast een baan in een organisatie die aan mijn wensen voldoet, is een stuk rust en afwerpen van historische ballast. Dit traject heeft me veel over mijzelf geleerd, door onder andere inzicht in de resonanties die uit diverse metingen naar voren kwamen. Mede dankzij de informatiepakketten zijn deze resonanties grotendeels opgeruimd en voel ik me beter, veiliger en optimistischer. Ik voel mezelf relaxter en kijk met een frissere blik de wereld in dan voorheen. Dit is schijnbaar ook fysiek aan mij af te lezen. Mensen in mijn omgeving vinden me er minder vermoeid uitzien en meer ontspannen overkomen. Ondersteunend aan de afgelegde weg was de oefening om iedere dag je “opvrolijkers” en dankbaarheden bewust te noteren. Het zet je blik op de omgeving op een andere manier neer. [/blockquote]

Als je in een paar regels iemand anders zou vertellen over jouw ervaringen met het traject, wat zou je dan zeggen?

[blockquote]Bij deze methode kom je in tegenstelling tot vele andere coaching methodieken snel tot de kern. Dit gebeurt niet door het stellen van vragen die veelal als vervelend of pijnlijk kunnen worden ervaren, maar door het analyseren van je persoonlijke informatieveld. De analyse confronteert je met de blokkades die je met je meedraagt en verwezenlijking van je doelstelling(en) in de weg staan. Het succesvol opruimen van blokkades is één van de belangrijkste activiteiten tijdens dit traject. Door te blijven analyseren weet je hoe het is gesteld met je blokkades. Bij succes ga je een stap verder en stel je je doel bij. Lukt het niet, dan leg je de blokkade onder een vergrootglas en werk je op een niveau dieper aan de blokkade. Net zo lang tot je voortgang maakt. Het traject heeft me in korte tijd met zeven sessies veel inzicht opgeleverd over mijzelf. Ik ben in staat gebleken om historische ballast van me af te werpen en mij niet meer te laten beletten. Doordat blokkades zijn afgebroken, voel ik me beter, veiliger en optimistischer. Ik voel mezelf relaxter en kijk met een frissere blik de wereld in dan voorheen. De manier waarop Swier mij heeft begeleid, kan ik niet anders omschrijven dan als professioneel, sympathiek en vol passie. Ik zou iedereen minstens een kennismaking met de methode of zelfs een traject aanraden. Je wordt er altijd beter van!

Om een en ander tastbaar te maken: Mijn doel was om een nieuwe baan in een nieuwe omgeving te vinden. Door het traject raakte ik meer bekend met mijn talenten en de voor mij belangrijke normen en waarden. Via de methode leerde ik mijn blokkades kennen en door hieraan te werken, voelde ik me steeds zekerder worden van mijzelf en het succes dat ik kon boeken. Inmiddels heb ik een nieuwe baan, bij een bedrijf in een andere tak van sport. Mede dankzij dit traject![/blockquote]

Berkel & Rodenrijs, 29 november 2013.

Business Consultant, Your Content Goes Here

Afgelopen weken heb ik Lambert Becks mogen begeleiden. Lambert worstelde met een aantal issues uit zijn verleden, die hij uiteindelijk, na de methode, ook in zijn werk kon oplossen: hij werd er beter in mensen aan te spreken op hun bijdrage aan de organisatie, en leerde nog beter te delegeren.
Dit is de tekst van zijn referentie:

[blockquote]Hoe is het mogelijk dat je verwachtingen overtroffen worden als je vooraf geen verwachtingen hebt?”, dat gevoel heb ik. Vooraf wist ik mij geen voorstelling te maken van deze methode, wist niet wat er zou gebeuren, wat ik moest verwachten of welk resultaat realiseerbaar zou zijn. Achteraf kan ik nog steeds niet goed onder woorden brengen wat er gebeurd is. Wat ik wel weet is dat het mij veel heeft gebracht: zelfinzicht, vertrouwen, bevestiging, kracht, lef… moet ik nog doorgaan?

De hulpvraag die ik Swier stelde had betrekking op mijn hoogtevrees, valvrees. Ik wil een leven leven zonder angsten uit het verleden. Angsten die mij aangepraat zijn. ‘Pas op’, ‘niet doen’, ‘kijk uit’, als je het maar vaak genoeg hoort, ga je het vanzelf geloven. Het meest bijzondere van de sessies met Swier is dat hij haarfijn aanvoelde dat mijn verlangen groter was dan alleen fysieke angsten achter mij laten.

Wat er gebeurd is kan ik niet beschrijven. Niet omdat ik het niet wil, maar gewoon omdat ik er geen woorden voor heb. Gevolg van de sessies met Swier is dat ik mij met speels gemak op terreinen begeef, waar ik voorheen liever vandaan bleef. Swier heeft mij aan het denken gezet, heeft mij een kant laten zien, waar ik nog niet vaak gekomen ben. Soms confronterend, soms bevestigend, altijd met compassie. Swier heeft ook opties laten zien hoe met situaties om te gaan. Praktisch toepasbaar en direct resultaat opleverend.

Dank je wel, Swier. Bedankt voor de intensieve begeleiding. Bedankt voor het mooie resultaat. Bedankt voor wie je bent.[/blockquote]

Logo Lambert Becks' website

Haaren, 30 oktober 2013.

Lambert Becks, Becks in Business

Afgelopen zomer heb ik Elly Smits begeleid. Elly droeg uit het verleden een aantal dingen bij zich, zij overwoog om voor zichzelf te beginnen en een Fitness studio voor alleen vrouwen te starten. Dit is wat zij teruggaf als referentie:

Wat heb je bereikt ten opzichte van je doel? Hoe kijk je terug op het traject? Wat hebben anderen je verteld over wat hen opvalt over hoe je nu bent? Hoe voel je je nu?

Hans merkt dat ik meer focus heb in wat ik wil bereiken. Ik ben veel minder breed. Ik vind het maken van keuzes nog steeds moeilijk, maar doe het wel.

Als je in een paar regels iemand anders zou vertellen over jouw ervaringen met het traject, wat zou je dan zeggen?

Ik weet dat het geen Donna Vitale, geen franchise of andere vorm van verbinden wordt waarin ik me belemmerd voel om mezelf zijn. Ik kies voor honderd procent, onafhankelijk voor mezelf. Door het traject ben ik sterker, meer zeker van wat ik wil. Ik geloof zeker dat dit proces nodig was om te zijn waar ik nu ben. Het heeft me erg geholpen om nog meer te zijn wie ik wil zijn, dat alles wat er is, of ooit was een plekje mag hebben. Dat ik me volledig geaccepteerd en gewaardeerd voel. De afgelopen maanden werd steeds duidelijker waarom ik me niet goed voelde en waardoor ik maar niet verder kwam in mijn ontwikkeling als zelfstandig ondernemer, de blokkades die tijdens de sessies naar boven kwamen werden stapje voor stapje verwijderd. Het verbaasde me telkens weer hoe goed ik me na een sessie voelde en daardoor concretere stappen kon zetten. Ik wil van harte de methode aanbevelen. Geloof het of niet, de methode werkt!

Veghel, 22 oktober 2013.

Elly Smits, Your Content Goes Here

Ik begeleid sinds een aantal weken Ron Vuur van Stichting ICT voor Morgen “een duurzame ambitie”. Met die stichting richt hij zich op: “Het creëren van bewustwording van de noodzaak om ICT duurzaam te creëren, te ontwikkelen, te implementeren en te exploiteren vanuit een holistische visie. Circulaire economie, Urban Mining en regie binnen de keten vormen het uitgangspunt.”

Dit is zijn feedback:
Tijdens mijn eerste ontmoeting met Swier was er direct een klik. Wij spraken af om mij te begeleiden en te zien waar mogelijke oorzaken te ontdekken die het volbrengen van mijn levensdoel kunnen blokkeren om vervolgens deze blokkades weg te nemen en te vervangen door positieve energie. Een tweede belangrijk doel is om de (internationale) erkenning van mijn gedachtegoed ICT voor Morgen “een duurzame ambitie” te laten resulteren in een passende, financiële waardering.

Al vrij kort in het traject kreeg ik bericht van de Arizona State University. Men is zeer geïnteresseerd in het gedachtegoed en in het uitwerken van een verdienmodel om het gedachtegoed breed in de wereld uit te dragen. Een geweldig succes waar ik al een paar jaar naar uitzie. Een vertegenwoordigster van de ASU vanuit Amerika heb ik ontmoet en gesproken. Het ASU start nog in november 2013 met het ontwikkelen en uitrollen van het verdienmodel.

Juist het stuk vertaling van erkenning naar waardering was een behoorlijk obstakel. De combinatie van het gereedschap, de tool, in handen van een vakspecialist, staan borg voor een fantastisch resultaat. Swier is zo’n vakman. Ik ben Swier, maar zeer zeker ook mijzelf, dankbaar dat wij dit proces zijn gestart.

Groet, 15 oktober 2013.

Ron Vuur, GroenICT

Ik coach al een poosje Marieke Donkervoort, een oud-collega van me die vandaag deze referentie opstuurde. Ik werd er even stil van.

Het zal je blinde vlek maar zijn…, en het enige dat je zeker weet is: hij is er! Van het onderbewuste schuift hij langzaam naar het bewuste en iedere keer dat ik dacht ‘nu heb ik je’ was ie weer weg…terwijl ik mij steeds meer realiseerde dat mijn blinde vlek mij behoorlijk tegenhield (ik mijzelf dus) om mijn toekomst vorm te geven.

En toen kwam Swier wederom op mijn pad met een verhelderend inzicht dat hij met mij deelde. Hij herkende mijn ‘haat-liefde’ verhouding met mijn blinde vlek en bracht mij met zijn methode in aanraking.. Een haast te logische manier van coachen en tegelijkertijd lijkt het ‘zweverig’. Ik heb mij na wat uitleg over zijn methode en mijn vertrouwen in Swier overgegeven aan deze vorm van coachen.

Vanaf de eerste sessie was het ‘spot on’ in de analyse. Confronterend en helend tegelijk.. Je geeft veel van jezelf in dit traject maar je ontvangt ook veel, zo niet meer, ervoor terug. De ‘oplossingen’ die voor mij klaar stonden zaten vol met ingrediënten die mij in de basis van wat een mens nodig heeft hebben gevoed. En na de sessie liep ik de deur uit (of sloot Skype af) en voelde ik in mijn hele zijn dat er hard aan mijzelf werd gewerkt.

Dat was een hele tijd erg vermoeiend en zwaar…pas na een aantal sessies kreeg ik weer energie. Swier wist mij daarin goed te ondersteunen en uit te leggen wat er gebeurde. Het lijkt makkelijk dat er na iedere meting weer een pakket met‘oplossingen’ voor je klaar staat…inpakken en weer doorgaan…echter, het raakt je in je onderbewuste en terwijl jij in de waan van de dag ‘je ding doet’ gebeurt er een hoop met je. En dat vind ik een prettige manier. Terwijl Swier met mij werkte was ik tegelijkertijd ook in staat om mijn dagelijkse beslommeringen (zoals werken etc. ) te doen.

Inmiddels zijn wij al een aantal weken met elkaar aan het coachen. Mijn blinde vlek staat ‘spot on’ in de schijnwerpers …en dat is fijn! Niet altijd even makkelijk maar wel heel fijn!

Ik heb me ontwikkeld van “Je bent afhankelijk van iemand…” naar: ”je bent afhankelijk met iemand”

Swier, dankjewel. Voor je overtuigingskracht en jouw geloof in de medemens!

Hoeven, 25 september 2013.

Marieke Donkervoort, Your Content Goes Here

Ik werk samen met Pauline Siebers. Pauline heeft voor mij mijn eerste website naar een hoger plan getild, zodat hij onder meer gestructureerder, aantrekkelijker en kwalitatief beter werd. Het resultaat is dat ik minder hoef uit te geven aan Adwords om toch een goede hitrate te hebben, en dat ik mensen op mijn site krijg die veel meer tot mijn doelgroep behoren. In ruil daarvoor heb ik haar in een doorlopend traject opgenomen (we zijn allebei beginnende ondernemers) en met deze referentie overrompelde zij mij vanochtend volkomen:

Zolang ik mij kan herinneren hebben mensen potentie in mij herkend, maar heeft niemand die potentie – wat dat dan ook was – echt kunnen aanwakkeren. Dat lag niet aan hen, dat lag aan mij. Dat lag aan de angsten die mij voor van alles behoedden en vooral stil deden staan. Dankzij de eerste paar sessies met Swier kon ik die angsten objectiever bekijken en meer als informatief beschouwen dan als reden om stil te staan. Ik krijg nu complimenten van mensen in mijn omgeving die zeggen dat ik er mooier en ‘zachter’ uit zie. De angsten waren voorheen blijkbaar letterlijk van mijn gezicht af te lezen… Nu ik mijn angsten als informatief kan zien, voel ik de verantwoordelijkheid mijn potentie waar te maken. Verantwoordelijkheid, nog zo’n ding. Ik neem nu eenmaal makkelijk veel verantwoordelijkheid op mij en sta er vervolgens mee te tossen alsof het een te hete kop thee in mijn handen is: “Help, dit is anders dan ik dacht!” Dit is waar Swier zijn ervaring als coach en zijn methode de beste combinatie vormen voor mij: op zijn unieke manier legt Swier uit waar de grenzen van mijn verantwoordelijkheid liggen en helpt hij met het verkennen van wat ik kan en wil doen. Het  systeem geeft uit zichzelf namelijk al mooie aanwijzingen, maar het zijn Swier zijn heldere uitleg en voorbeelden die ervoor zorgen dat ik begrijp wat mijn blokkades zijn en wat ik eraan kan doen om die zoveel mogelijk weg te nemen. Ik kijk echt uit naar iedere volgende sessie met Swier omdat ik weet dat ik er weer zoveel wijzer vandaan kom. Mijn dank is groot, Swier! Voor alle sessies die je aan mij hebt besteed en voor al je hulp in de toekomst.

Rotterdam, 5 juli 2013

Kort geleden nog eens:

Dit traject heeft mij vooral meer lef gebracht om vierkant te staan achter wat ik zeg en vind. Zowel privé als in mijn werk. Het gevolg is (uiteraard) dat ik ook duidelijker ben naar mensen – hoewel ik de heftigheid nog wat mag bijschaven – en dat is tevens wat ik heb te horen gekregen: “Vroeger leek je sneller je mening bij te stellen.”, “Je lijkt nu meer zeker van je zaak.”
Er is zoveel waar ik ‘nee’ tegen heb gezegd voordat ik met deze methode begon dat ik iedere dag dankbaar ben ‘ja’ te hebben gezegd. Het voelt alsof ik nu een klas over mag slaan in mijn ontwikkeling!

Ondernemer, Content Specialist

Rotterdam, 6 augustus 2013

Pauline Siebers, Your Content Goes Here